Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Herakleidon Experience In Visual Arts

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο στο Θησείο, Ηρακλειδών 16, όπου αυτόν το καιρό φιλοξενεί την έκθεση του γνωστού φωτογράφου Francesco Scavullo (1929 – 2004) στα πλαίσια του 14ου Διεθνούς μήνα φωτογραφίας που πραγματοποιείται στην Αθήνα . Ανάμεσα στα έργα του μπορεί να ξεχωρίσει τα πορτραίτα Mick Jagger, Rene Russo, Janis Joplin, Diana Ross κ.α. Έχει κάνει πολλές φωτογραφήσεις για περιοδικά μόδας και όχι μόνο όπως Vogue, Rolling Stone, Life, Time, Newsweek, Town and Country, Harper's Bazaar, Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2/12/2007. Γενική είσοδος 6€, παιδιά έως 12 ετών, φοιτητές 4€.

Παράλληλα ο χώρος φιλοξενεί τις συλλογές των M.C. Escher ( γνωστός για τον τρόπο που συνδυάζει την τέχνη με τα μαθηματικά, την πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση) και V.Vasarely ( ηγέτης του κινήματος Op-Art).


M.C. Escher








Χαρακτηριστικά έργα του V.Vasarely







Μετά την έκθεση του F.Svavullo θα φιλοξενηθούν έργα του Toulouse Lautrec (Δεκέμβριος 2007).

1 σχόλιο:

Χρύσα Πανταζή είπε...

Πολλές μέρες χωρίς ανάρτηση. Νομίζω ότι πείστηκα να πάω στο Ηρακλειδών. Λατρεύω τον Escher. Ισως το Σαββατοκύριακο. Αν το κάνω θα μάθεις τις real εντυπώσεις. Στην πράξη φοβάμαι να πειστώ ότι οι διαστάσεις του κόσμου, όπως τις ξέρουμε, είναι μια τεράστια πλάνη.