Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Συνέβη και όποιος θέλει το πιστεύει...




Ένας πλαστικός χειρούργος ο οποίος πεθαίνει την πιο απρόσμενη στιγμή "κατά λάθος", 6 χερουβείμ να αλλάζουν ρόλους προκείμενου να βρουν την αιτία αλλά και τον υπεύθυνο του θανάτου του γιατρού, ένας αθώος καντηλανάφτης που φτιάχνει μια ιστορία "κουτουρού" εις βάρος του και γώ να παρακολουθώ μια κωμωδία και να φεύγω από το θέατρο με σκυμμένο το κεφάλι ώστε να μη γίνω ρεζίλι που στο φινάλε της παράστασης έβαλα τα κλάματα.

7 ηθοποιοί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ζωής του Billy, του κεντρικού ήρωα. Να δουν δηλαδή από τα παιδικά του χρόνια έως και τις τελευταίες στιγμές του πριν πεθάνει, ποια ήταν αυτά τα γεγονότα που διαμόρφωσαν το χαρακτήρα του, καθόρισαν τις επιλογές του και πως επηρεάστηκε από το περιβάλλον του. Μέσα από αυτό το flash back, ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Θ.Αθερίδης, θίγει κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας με τέτοιο τρόπο που ευαισθητοποιεί το θεατή χωρίς όμως να του αφήνει μια πικρή γεύση όταν φύγει από το θέατρο. Οι διάλογοι είναι επιτυχημένοι και εύστοχοι καθώς το κοινό δε σταματά να γελάει.

Στη παράσταση παίζουν με αλφαβητική σειρά : Βίκυ Βολιώτη, Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Κορμανός, Νατάσσα Κοτσοβού, Μιχάλης Μαρίνος και Χρήστος Πλαίνης. Ειδικά για τις παραστάσεις της 2ης και 3ης Δεκεμβρίου ο Χρήστος Πλαίνης αντικαταστάθηκε επιτυχώς από τον Πάνο Μουζουράκη λόγω προβλημάτων υγείας του πρώτου.

Δύο ατάκες συγκρατώ και είναι αυτές που με συγκίνησαν και μ’ έκαναν να κλάψω.
«Κατά βάθος όλοι οι άνθρωποι είμαστε ένας» και « Όλοι πιστεύουμε σε έναν Θεό και αυτός είναι ο χρόνος, ο χρόνος που υπάρχει πριν και μετά από μας».

Η συνέχεια επί σκηνής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: