Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

1η Μπιενάλε της Αθήνας 2007



Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η 1η Μπιενάλε της Αθήνας, με γενικό τίτλο "Destroy Athens", παρουσιάζοντας ένα πανόραμα της σύγχρονης τέχνης μέσα από τα έργα 60 καλλιτεχνών από διάφορες χώρες του κόσμου.
Η "Destroy Athens" φιλοξενείται στους χώρους της Τεχνόπολης στο Γκάζι, και θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου, ενώ στο πλαίσιο της περιλαμβάνονται και άλλες εκθέσεις στο Μεταξουργείο αλλά και προβολές σε συνεργασία με τις "Νύχτες Πρεμιέρας".
Η έκθεση αποτελεί μια ιστορία χωρισμένη σε έξι κεφάλαια, της οποίας η δραματουργία ακολουθεί μια μέθοδο μεταπτώσεων όπου ενώ μια θέση οικοδομείται για ένα διάστημα αμέσως μετά είτε διαστρέφεται προς κάτι άλλο είτε καταλύεται.
Ο χώρος που φιλοξενεί την έκθεση είναι ειδικά διαμορφωμένος σε λαβύρινθο, και η μόνη διέξοδος για το κοινό που θα τον επισκεφθεί είναι να ακολουθήσει όλη την διαδρομή του και να φθάσει στο τέλος του.
Η έκθεση ξεκινά από ένα τούνελ όπου παρουσιάζονται με ήχο ανατινάξεις κτιρίων στην Γερμανία μετά την ανοικοδόμηση, και συνεχίζεται με εικόνες και βίντεο αλλά και σκίτσα και πολλά άλλα που γεννούν ανατριχιαστικά και σοκαριστικά συναισθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: